Letošní školní rok je pro většinu dětí v českých školách tím nejnáročnějším. Některé ročníky strávily v lavicích jen něco málo přes 200 hodin, zbytek výuky už probíhal distančně. 

Představa, že by se po tomto školním roce mohly odreagovat na táboře, je tak pro většinu dětí velkou nadějí. Jenže nikdo neví, jestli letos tábory budou.

Přísnější hygienická opatření

Jednou z cest, jak letos úspěšně uspořádat tábory, by mohla být přísná hygienická opatření – malé skupinky dětí, měření teploty a minimální kontakt s lidmi mimo tábor. Při takových opatřeních se nám na SPORTJOY táborech loni v létě podařilo dosáhnout toho, že jsme neměli hlášen ani jediný případ nákazy!

Přípravy jsou v plném proudu

Řada organizátorů na rozdíl od loňského roku letos příliš neváhala a pustila se do příprav letních táborů. Zorganizovat tábor – ať už příměstský, či klasický pobytový – vyžaduje spoustu práce a plánování, jež nelze nechat na poslední chvíli.

Velká část rodičů naopak s přihláškou vyčkává, až bude jasnější, jak bude letošní léto vypadat. Jakkoli je to pochopitelné, nemusí se to vyplatit. Když loni v květnu vláda konečně rozhodla, že tábory povolí, většina se jich zaplnila během týdne.

Garance vrácení peněz

Jednou z možností, jak si pojistit místo na táboře pro případ, že se uskuteční, ale nic neriskovat v případě, že neproběhnou, je vybrat tábor, který zaručuje vrácení 100% částky. Za prvé máte jistotu, že pokud tábory nebudou, peníze se vám ihned vrátí. Za druhé se vyhnete bojům o místa na táborech ve chvíli, kdy vláda rozhodne. Za třetí – a to je nejdůležitější důvod – bude mít vaše dítě něco, na co se bude moct těšit.

Pokud se přihlásíte na kterýkoliv z našich táborů – SPORTJOY, KIDSJOY, BABYJOY, dobrodružný tábor, Letní školku či pobytový tábor – a ten se nakonec kvůli vládním opatřením nebude konat, vrátíme vám plnou částku. Stejně tak se můžete bezplatně odhlásit do 14 dnů před začátkem turnusu. 

Nové druhy táborů

Ve SPORTJOY jsme na letošní letní prázdniny připraveni. Pokud letos vláda tábory povolí, děti se mají rozhodně na co těšit. Nabídneme jim 10 lokalit po celé Praze a termíny doslova po celé prázdniny. Aby si mohl vybrat opravdu každý, připravili jsme letos 6 druhů táborů – kromě tradičních sportovních táborů proběhnou také kreativní a dobrodružné příměstské tábory, Letní školka, a dokonce pobytový tábor v Lužických horách!

Samozřejmostí je, že pokud se tábory konat nebudou, vrátíme všem přihlášeným plnou částku.

Tábory k létu neodmyslitelně patří a my doufáme, že letošní prázdniny nebudou výjimkou. Po dlouhých měsících lockdownu a izolace by si je zasloužili nejen děti, ale i rodiče. :)

IMG 1191