Příměstské tábory nejsou legislativou upraveny, nejedná se o akce pobytové, ale o akce s denní docházkou. „Pořadatelům příměstských táborů bychom doporučovali držet se stejných pravidel jako u klasických letních táborů,“ uvedla hlavní hygienička ČR Jarmila Rážová.
Přinášíme objasnění ohledně našich příměstských táborů. V tomto případě je situace velice příznivá. Dostáváme zelenou z několika důvodů.

Aktuální infomrace

Hromadné akce ve vnitřních a venkovních prostorách budou od 25. května povoleny pro nejvýše 300 osob. Pokud bude epidemie dál pod kontrolou, kapacita se od 8. června zvýší na 500 lidí a od 22. června na 1000. Do tohoto povolení také spadají příměstské tábory.

Dne 30.4.2020 přijala Vláda ČR usnesení č. 490., které umožňuje pořádat spolkové a vzdělávací akce od 11.05.2020 v počtu do 100 osob za dodržení povinných opatření. Příměstské tábory sportjoy jsou spolkem a jedná se o spolkovou aktivitu.

Možnost organizovaných a tréninkových akcí sportovců ve venkovních a vnitřních prostorách s účastí nejvýše do 100 osob.

Pro zajímavost doporučujeme prostudovat vládní usnesení č. 490 ve zdroji. Náš tým je připraven dodržovat všechna povinná opatření a udělat pro děti akci příjemnou a bezpečnou. Neváhejte nás kontaktovat ohledně vašich dotazů.

Naše příměstské tábory tedy dostávají zelenou a my se na ně moc těšíme. Stále je možnost posílat přihlášky. Přihlaš se, bude legrace!!!!!!!

 

 

Zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zatim-nejvic-tento-mesic-ve-ctvrtek-pribylo-82-pripadu-koronaviru-105898#seq_no=2&source=hp&dop_ab_variant=0&dop_req_id=knE77m1tXTs-202005150852&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=

Zdroj: https://apps.odok.cz/attachment/-/down/RCIABPAABH4T